Lid worden

Project "Messiah"

Op zaterdag 14 november 2020 zouden wij "Messiah" van G.F. Händel uitvoeren. Door de coronacrisis is dit concert uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Wat dit precies voor gevolgen heeft voor het project moet nog worden bezien.

Start project

Het project is op donderdag 16 januari officieel gestart met een open repetitie, die vooral was bedoeld om belangstellenden kennis te laten maken met het koor, de dirigent en het project. Projectleden krijgen een paar weken de tijd om te kijken of het project hen aanstaat en of zij zich er verder in willen verdiepen. Voor projectleden die nog geen of onvoldoende kennis hebben van het repertoire is zo vroeg mogelijk deelnemen gewenst; zij kunnen dan nog de partijen samen met het koor instuderen. Voor ervaren koorzangers die "Messiah" al eerder hebben uitgevoerd of gemakkelijk de partij zelfstandig kunnen instuderen, is het mogelijk later in te stromen, een en ander in overleg met onze dirigent. Instromen is nog steeds mogelijk

Algemene informatie over het project

Het concert heeft plaats in het voorjaar van 2021.
Een stemtest door onze dirigent maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure. Een afspraak daarvoor zal gemaakt worden aan het eind van de kennismakingsperiode.
De generale repetitie moet nog worden gepland.
De vaste repetitieavond is de donderdagavond van 20.00 - 22.30 uur in het Wijkcentrum Fab28 aan de Fabritiuslaan 28 te Eindhoven.
Er is een studiedag gepland op zaterdag 12 september.
De bladmuziek wordt zo nodig door het koor ter beschikking gesteld voor de duur van het project. Indien men de bladmuziek zelf wil aanschaffen, kan het koor hierbij adviseren en behulpzaam zijn.
Studiefiles per partij zijn te vinden op internet, b.v. op
http://www.cyberbass.com/Major_Works/Handel_GF/Handel_Messiah.htm
https://www.chordperfect.com/george-handel
http://www.coria.nl/content/georg-friedrich-handel/messiah.html
http://www.choralia.net/hn04mp3/hn04mp3en.htm
http://www.learnchoralmusic.co.uk/Handel/Messiah/messiah.html
http://www.koorpartijen.nl/messiah.htm.

Het voorgeschreven concerttenue is: heren in smoking of zwart kostuum en dames in lang zwart met lange mouwen;

Voorwaarden

Aan deelname zijn enkele voorwaarden verbonden:
regelmatige deelname aan de repetities;
deelname aan de studiedag;
deelname aan de generale repetitie;
ter bestrijding van kosten wordt een maandelijkse projectbijdrage gevraagd van € 15,-- vanaf de maand van instromen tot en met de maand van de uitvoering.

Interesse? Kom eens langs.

Houdt u van zingen en hebt u belangstelling om met het "Messiah"-project mee te doen? Kom gerust eens kijken op een repetitie voor een vrijblijvende kennismaking. U bent van harte welkom! U zult dan merken dat zingen bij de enthousiaste en hard werkende Roostenzangers écht genieten is, van het zingen én van de gezelligheid die het koor biedt.

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan via e-mail bij ons secretariaat.

(Pagina laatst bijgewerkt op 31 maart 2020)