Vereniging

Jos Thomassen - dirigent

Jos Thomassen

Jos Thomassen studeerde af in de wis- en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en behaalde aan het Maastrichts Conservatorium het praktijkdiploma koordirectie met bijvakken piano en zang. Hij nam enkele malen deel aan de Kurt Thomas zomercursus in Den Haag en hij was actief cursist tijdens een practicum orkestdirectie bij het Limburgs Symfonie Orkest te Maastricht. Als natuurkundige ontwikkelde hij bijzondere belangstelling voor de muzikale akoestiek en de muziekperceptie. Na zijn studie voerde hij op dit gebied enkele onderzoeken uit: op het Instituut voor Perceptie Onderzoek te Eindhoven, bij de klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts b.v. te Asten en bij Paukenfabriek Adams b.v. te Thorn.

Jos Thomassen begon al vroeg als koorzanger en breidde zijn muzikale activiteiten meer en meer uit: van pianist-begeleider van een operettevereniging en koorrepetitor tot dirigent van kleinere amateurkoren en een jeugdensemble. Vanaf 1 mei 1983 is Jos Thomassen dirigent van het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers". Naast De Roostenzangers leidde hij van 1999 tot 2004 het mannenkoor E.D.M.K. "De Brabantzangers", waarmee hij b.v. een grote selectie uit Lucia di Lammermoor (G. Donizetti) uitvoerde. Hij verzorgde diverse koorinstuderingen van o.a. de Messe in h-moll BWV 232 (J.S. Bach), Requiem KV 626 (W.A. Mozart), Ein Deutsches Requiem Op. 45 (J. Brahms), Nänie Op. 82 (J. Brahms), Stabat mater (F. Poulenc), Sept Répons des Ténèbres (F. Poulenc) en grote selecties uit La Forza del Destino (G. Verdi), Samson et Dalilah (C. Saint-Saëns) en Porgy and Bess (G. Gershwin). Hij is arrangeur en coach van mannenensemble 'Sas'.

Als dirigent werkte hij samen met diverse solisten en orkesten, zoals Continuo Rotterdam, het Symfonieorkest van Bialystok (Polen), het Dordts Kamerorkest, Atlantis Orchestra (Praag), het Eindhovens Helikon Orkest, Philharmonia Amsterdam en Florilegium Musicum.

Rob van Heck - pianist/repetitor

Rob van Heck

Sinds januari 2008 is Rob van Heck pianist bij De Roostenzangers. Incidenteel treedt hij ook op als repetitor.

Rob van Heck studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar hij het het diploma uitvoerend musicus behaalde. Hij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig pianist. Zo speelt hij bij een groot aantal koren, alsook in diverse duo’s en ensembles. Daarbij werkt hij vaak samen met zangers en instrumentalisten en geeft hij regelmatig concerten. Ook treedt hij op in minder conventionele combinaties zoals bijvoorbeeld het trio Mythisch met Muziek. Dit trio speelt programma’s waarbij klassieke verhalen worden voorgedragen, gecombineerd met muziek.
Rob is ook actief op YouTube met zijn ‘Pianopal’ kanaal waarop hij pianobegeleidingen speelt van onder meer opera-aria’s.

(Pagina laatst bijgewerkt op 4 oktober 2023)